Magamról


Czebe Jánosné - Kajtor Margit vagyok.
1944.02.09-én születtem Orosházán.
A háború miatt támasz- és hajlék nélkül voltunk, tehát eleve hátránnyal indultam az életnek.
Becsületes kemény munkával is alig sikerült megteremteni az egyszerű ember számára szükséges körülményeket. Volt szűkebb hazám – 1948-1960 között a decsi tanya-világ – élete, ma is példa számomra. Az összetartozás, becsület, munka és szeretet jellemezte azt az életet.
Tanulni sohasem volt lehetőségem, így biztosan tudom, hogy az írás a génjeimben rejlik, s az érzéseim hozzák felszínre.
Két gyermekem, és három, már felnőtt unokám van. Házasságban élek immár 54.éve.
A versírás kapcsán nagyon sok, számomra igen értékes emberrel kerültem kapcsolatba, akiktől emberségről, tisztességről, és természetesen a művészet világáról nagyon sokat tanultam,tanulok ma is.
Művészek, írók, költők, művészet iránt érdeklődők, vagy éppen rajongók ők, akikkel szoros kapcsolatban állok. Sajnos az évek során többen eltávoztak közülünk, kiknek már csak kedves családtagjaival tarthatom a kapcsolatot. Verseim között méltatom az elhunytakat, de igen sok figyelmet szenteltem élő barátaimra is!
Igen fontos volt számomra, hogy rajtuk keresztül eljutottam olyan körökbe, társaságokba, illetve szervezetekbe, ahol lehetőség volt verseim megismertetésére és publikálására. Tagja vagyok, illetve voltam a:
- Szigethy Irodalmi és Művész Körnek,
- Pécsi Tollforgatók Klubjának (időközben megszünt)
- Pécsi Művészkör Írók, Költők Baráti Társaságának.
Írásaim közül több is megjelent a Hajnali Fény, a Csepel-Szigeti Visszhang, a Pécsi Szivárvány, és a Szigethy Kavalkád c. non-profit irodalmi, kulturális és képzőnűvészeti folyóiratokban, illetve magazinokban. Verseim helyet kaptak a bátaszéki Cikádor, és a Decsi Tanya-világ-volt c. újságokban, valamint a Csepel-Sziget és Vonzáskörzete, a Zengő Fény c. antológiákban, a Szigethy leg-leg-leg…,a Helena Szihethy-díj kordokumentum-sorozat köteteiben, a Szigethy Műgyűjtemény anyagában.
Bokréta c. első, majd Tiszta Lélekkel c. második kötetem – sajnos csak kevés példányszámban – jelent meg az elmúlt években, melyek öszszegzését jelentené ez a kiadvány.
Örömet jelent számomra, hogy publikálhatok, mellyel másoknak olvasási élményeket nyújthatok.
Ezzel együtt sok kortárs szerzőnek megismerhetem alkotását, munkásságát, és sokukkal találkozhatom a kiadványok bemutatóin, vagy más irodalmi-, zenei- és képzőművészeti rendezvényein.
Sajnos ez utóbbi, már csak ritkán jöhet szóba mozgáskorlátozottságom miatt.

Tisztelettel:

Czebe Jánosné – Kajtor Margit

Bátaszék, 2013. december 7-én